Toename in het aantal fatbike ongelukken: wat te doen als je een ongeluk hebt gehad?

Een fatbike, tegenwoordig is het steeds bekender en dat is ook niet zo gek. Het is namelijk een voertuig dat luxer is dan een elektrische fiets. Je hoeft er niet zoveel voor te doen en vooral onder de jongeren is het interessant om gebruik te maken van een fatbike. Toch kan het zo zijn dat er ongelukken gebeuren met deze speciale fietsen. Een fatbike wordt namelijk door veel jongeren gebruikt, die zeker roekeloos kunnen rijden. Als je dus verzeild raakt in een ongeluk met een fatbike, dan is het handig om te kijken wat je allemaal moet doen. Hieronder lees je precies wat je te wachten staat als je een ongeluk hebt gehad met een fatbike.

 

1. De gevaren van een fatbike

Om te beginnen is het goed om eerst eens te kijken naar de gevaren van een fatbike. Het mag misschien wel een handig voertuig zijn dat goed kan worden bestuurd, maar toch gebeuren hier meer ongelukken mee dan je zou denken. Een fatbike kan namelijk gemakkelijk worden opgevoerd, waardoor de fatbike nog sneller gaat dan is toegestaan. Een fatbike mag namelijk maximaal 25 kilometer per uur rijden.

De meeste jongeren willen sneller op deze fatbike, waardoor ze hem sneller laten gaan dan is toegestaan. Daarnaast hoef je voor een fatbike geen helm te dragen, waardoor je ook veel gevaar loopt als je hem zelf bestuurt. Voor de mensen rondom een fatbike zitten er ook gevaren aan verbonden. Zo hoor je de bike niet aan komen rijden, is de impact van een ongeluk groot en is het natuurlijk de vraag wie aansprakelijk wordt gesteld.

 

2. Aansprakelijkheid ongeval fatbike

Mocht je toch slachtoffer worden van een ongeval met de fatbike, dan is het natuurlijk van belang dat je weet wie aansprakelijk is en hoe dat kan worden bepaald. Om te beginnen is het goed om vast te stellen of de fatbike helemaal legaal is. Zo kan het zijn dat de bestuurder de fatbike heeft opgevoerd, mocht dit het geval zijn, dan is het altijd de schuld van de bestuurder. Zo wordt hij of zij aansprakelijk gesteld en moet hij of zij jouw kosten vergoeden. Mocht de bestuurder niet zijn verzekerd, dan moet alles uit eigen zak worden betaald.

Wel is het van belang dat je na het ongeval bewijs gaat verzamelen van het ongeluk. Op die manier weet je precies wie er aansprakelijk kan worden gesteld en hoe het precies in elkaar steekt. Bewijs verzamelen kun je doen door middel van getuigen, fotos van de plaats en het is goed om naar het ziekenhuis te gaan met je verwondingen. Op die manier kun je vaststellen wie de schuldige is aan het ongeval.

 

3. Letselschade

Naast dat het ongeval natuurlijk niet prettig is voor beide partijen, kan het zijn dat je als slachtoffer serieuze letsel aan het ongeval overhoudt. Het is dan prettig om gebruik te kunnen maken van een letselschadevergoeding. Letselschade door fatbike is namelijk niet prettig en je kunt er serieus werk van maken. Het is eerst wel goed om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt. Zo heeft het met diverse factoren te maken of je überhaupt hier recht op hebt. Mocht je er graag achter willen komen of je een vergoeding voor je letsel mag vragen, is het goed om hiervoor professionals in te schakelen. Via Smart Letselschade kom je in contact met experts die je een handje kunnen helpen in de goede richting. Zo weet je zeker dat het op een goede manier onderzocht wordt en kun je gaan kijken of je vergoedingen krijgt. Het is dus prettig om zekerheid te hebben in dit soort gevallen.